Зберігання продуктів в поліетиленових пакетах
Хоч ми досить рідко думаємо про це, але без полімерної плівки сучасний світ вже не представляється. У неї упаковуються продукти для дітей, їжа на роботу і багато інших продуктів. Чи такою безпечною вона є насправді? Чи всі продукти можна в неї пакувати?
Сьогодні поговоримо саме про це.
За що все люблять ці пакети? Вони є компактними, повітронепроникними і міцними. А ще - вони вологостійкі і еластичні. У них відмінно зберігаються і транспортуються продукти, і сипучі в тому числі. У них нерідко заморожуються продукти, або просто зберігаються в холодильнику. Що ж може відбуватися не так? Наприклад, можуть не відповідати один одному терміни зберігання і сумісність ряду продуктів. Зберігати продукцію в холодильнику необхідно протягом такого часу:
- М'ясо і птиця зберігаються місяць.
- Риба - 2 тижні.
- Овочі та фрукти - від 3 до 4 місяців.
- Соління - не більше тижня.
- Зелень - до п'яти днів.
- Морква - не більше 4 тижнів.
Забороняється зберігати в поліетилені таку продукцію:
- Апельсини, ягоди, диню, виноград, груші та персики. Підвищена вологість призводить до того, що вони швидко пліснявіють і псуються.
- Жирну ковбасу, а також копчену рибу і топлене масло. Варто їх пакувати в фольгу або пергамент.
- Сир. Додайте його в пергамент і час від часу провітрюйте.
- Молочні продукти.
Використовуйте поліетилен грамотно і за призначенням - і ваші продукти проживуть довго!
Підпишіться
І дізнавайтеся новини першими